Näyttelyalueilla koetaan piharakentamisen ideat ja tuotteet aidosti

– Tutustu Ruduksen kivimalleihin livenä

Pihakivien näyttelyalueilla voit tutustua piharakentamisen tuotteisiin ja ratkaisuihin aidossa ympäristössä. Ruduksen omat sekä yhteistyönäyttelypihat palvelevat yhteensä kuudella paikkakunnalla.

Pihakivien näyttelyalueet palvelevat kuluttajaa, suunnittelijaa ja rakentajaa piharakentamisen ideoinnissa ja kivien valinnassa. Näyttelyalueilla on koettavana lukuisia ratkaisuja ja kivipintoja erilaisilla kivimalleilla, ladonnoilla sekä väreillä toteutettuna.

Rudus näyttelypiha tuusula 9

Näyttelyalueiden ideana on esitellä pihakivien monipuolista käyttöä luonnollisessa ympäristössä ja isompina pinta-aloina. Pelkän tuotekuvan perusteella voi olla hankala hahmottaa, miltä kyseinen tuote näyttää pihaan asennettuna. Samoin värit toistuvat eri tavalla sen mukaan millaisissa olosuhteissa niitä katselee. Värit voivat näyttää erilaisilta kuvissa, jotka on otettu pilvisellä säällä tai punertavassa ilta-auringossa.

Ruduksen näyttelypiha uudistui Tuusulassa

Ruduksen omat näyttelyalueet sijaitsevat toimipisteiden yhteydessä Tuusulassa, Tampereella ja Oulussa. Tuusulan Ristikiven betonituotetehtaan yhteydessä sijaitseva vanha näyttelyalue on uudistettu hiljattain. Näyttelypihan viimeistely on parhaillaan käynnissä ja viimeisten kivi- ja istutustöiden jälkeen alueelle rakennetaan vielä pergola ja hyönteishotelli sekä somistetaan ulkokalusteilla.

Näyttelyalueen on suunnitellut maisemasuunnittelija Tanja Nieminen. Suunnitelman ideana oli luoda alueelle erilaisia puutarhakokonaisuuksia sekä esitellä laajasti pihakivivalikoimaa.
– Siellä on nyt muun muassa moderni hulevesipiha, keittiöpuutarha ja luonnonmukainen pörriäispiha. Rakentamisvaiheessa suunnitelmaan tehtiin pieniä muutoksia, sillä kuten usein rakennusprojekteissa käy, yllätyksiä tulee eteen.
– Tällä kertaa yllätykset olivat onneksi pieniä, vain kaksi yllättävää isoa kaivon kantta piti jättää näkyville ja maisemoida suunnitelmaan.

Rudus näyttelypiha tuusula 12
Rudus näyttelypiha tuusula 5

Tuusulan näyttelypiha on rajattu tehdasympäristöstä osittain korkeilla tukimuureilla sekä osin matalammilla istutusaltailla. Muurien avulla alueelle on luotu erilaisia tiloja.

Rudus näyttelypiha tuusula 7
Rudus näyttelypiha tuusula 10

Näyttelypihan erilaiset kiveysalueet on ryhmitelty muun muassa kiven paksuuden mukaan. Pihalta löytyy myös alue, mihin on koottu kaikki suositun Kartanokivisarjan harmaan sävyt eri pintakäsittelyillä; näin on helppoa vertailla eri pintakäsittelyn vaikutusta kiven pinnan struktuuriin ja sävyyn.

Esillä pihakivien uutuudet

Uusimmat pihakivimallit ovat varmimmin nähtävillä Ruduksen näyttelyalueilla.
– Teemme ensin itse koeladontoja ja testaamme tuotteen käyttöä. Sen perusteella on helpompi laatia asennusohjeet ja ladontavinkit asiakkaille jaettavaksi. Samalla voimme kouluttaa omaa myyntiporukkaa tuotteen saloihin.

Rudus näyttelypiha tuusula 11
Rudus näyttelypiha tuusula 8

Uusimpien tuotteiden joukossa on muun muassa hulevesirakentamiseen tarkoitettu Riimukivi sekä näyttävät isokokoiset betonilaatat. Uusia sauma-aineita on myös testattu omien tuotteiden kanssa; suosittu Luotokivi on saumattu uudella sidotulla vdw-sauma-aineella.

Ideoita myös kasvivalintoihin

Pelkkä kivipiha voi jopa kivimyyjän mielestä olla kolkko. Viihtyisä piha muodostuu kasvien ja eri materiaalien yhdistämisestä.
Näyttelyalueen kasvivalinnat pohjautuivat pitkälti alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta niitä muokattiin hiukan yhdessä urakoitsija Viher-Pirkka Oy:n hortonomi Heidi Kiurun kanssa.
– Innostuimme tukimuurien niittykuviosta ja niinpä keittiöpuutarhan kasveihin valikoitui kuvan kaltaisia kasveja, jossa ilotellaan väreillä ja muodoilla. Nyt vain pitäisi malttaa odottaa, että kasvit kasvavat ja alkavat kukkia.

Rudus näyttelypiha tuusula 4
Rudus näyttelypiha tuusula 1a

Muutamat isokokoiset puut tuovat alueelle kolmiulotteisuutta, tunnelmaa ja kesäkuumalla kaivattua varjoa. Pensaiden valikoimassa on muun muassa marjakuusia, hortensioita, syreenejä ja heisiangervoja. Istutuksissa on myös paljon monivuotisia perennoita ja syksyllä on tarkoitus täydentää istutuksia sipulikukilla.
– Istutusten päästyä kasvuvauhtiin kokonaisuudesta tulee varsin kiva.

Inspiraatiota yhteistyönäyttelypihoilta sekä ideakuvastosta

Ruduksen toimipisteiden yhteydessä sijaitsevien näyttelypihojen lisäksi voi piharakentamiseen hakea inspiraatiota  yhteistyönäyttelyalueilta.
Espoon Marketanpuiston Ideapihoille on rakennettu kiveyksiä ja muureja. Turun lähellä Piikkiössä ammattiopisto Livian puistossa on näyttävä mallipiha. Kesällä puistoon voi tehdä vaikkapa mukavan päiväretken. Myös puutarha- ja kivimyymälöistä löytyy pieniä mallipihoja tai vähintään kivimallitelineet, joissa pääsee vertailemaan kivimalleja ja värejä. Lista näyttelyalueista ja jälleenmyyjien toimipaikoista on koottu Ruduksen verkkosivuille: näyttelyalueet ja jälleenmyyjät.

Rudus näyttelypiha tuusula 2

Jos näyttelyaluetta tai kivimyymälää ei löydy aivan läheltä, niin Ruduksen verkkosivuilta löytyvien ideakuvienkin avulla pääsee hyvin alkuun: ideakuvastoon on kerätty kuvia erilaisista pihoista ja kohteista. Kuvia voi valita kohteen, käyttötarkoituksen, tyylin, värin tai pintakäsittelyn mukaan. Voit myös selata tietyllä tuotteella toteutettuja kohdekuvia Tuotteet-osiomme kautta; kuvat löytyvät kyseisen tuotekortin Ideakuvat-välilehdeltä.

 

Pihakivien näyttelyalueet

Ruduksen omat näyttelypihat ovat avoinna aina lumettomaan aikaan. 

  • Tuusula: Ristikiventie 2
  • Tampere: Teollisuustie 23
  • Oulu: Liitintie 20

Tervetuloa tutustumaan!


Lisätietoja:


Hae parhaat ideat:


RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit