Tuttu betonitietäjä uudessa roolissa - työmaiden tuki ja oikeat ratkaisut valmisbetonin käyttöön eri tilanteissa

Tullaan tutuksi: valmisbetoniliiketoiminnan tekninen asiantuntija Max Vuorio.

Valmisbetonin kanssa jo yli 30 vuotta tietotaitoaan kartuttanut Max Vuorio siirtyi kesän alussa Ruduksen palvelukseen ja antaa nyt kokemuksensa sekä ammattitaitonsa Ruduksen asiakkaiden avuksi.

Max Vuoriota ei tarvitse paljon pääkaupunkiseudun betonirakentajille esitellä, sillä referenssien lista on merkittävä. Max Vuorion vuonna 1991 perustama Etelä-Suomen Imubetoni on tehnyt yhteistyötä useiden isojen rakennusliikkeiden kanssa. Työlistalla ovat olleet mm. kauppakeskukset Lippulaiva, Sello, Iso-Omena, Tripla ja Redi, Stockmann Herkku Helsingissä, Tapiolan keskuksen uudistus ja kauppakeskus Ainoa, Kolmiosairaala, metroasemia, Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, SRV:n ja Skanskan pääkonttorit sekä useita pysäköintilaitoksia kuten P3 ja P5 Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
– Tuota listaa ei olisi ilman huikean ammattitaitoista henkilökuntaani, Max Vuorio korostaa.

Max vuorio rudus pro 4

Kuva (yllä): Monen betonirakentajan hyvin tuntema,  pitkän uran alan yrittäjänä tehnyt Max Vuorio toimii nykyisin Ruduksen valmisbetoniliiketoiminnan teknisenä asiantuntijana. Max tuntee työmaat ja valmisbetonin.
– Uskon nyt betonivalmistajan edustajana osaavani auttaa työmaita löytämään oikeat ratkaisut valmisbetonin käyttöön eri tilanteissa.


Parhaimmillaan Etelä-Suomen Imubetoni työllisti 34 henkilöä ja aliurakoitsijoita oli käytössä, kun Triplaa ja Rediä rakennettiin yhtä aikaa.
Yrityskaupan myötä yhtiö fuusioitiin Bermanto Oy:öön 2017 ja Max Vuoriosta tuli Bermannon toimialajohtaja.
Viime keväänä oli aika ottaa uusi askel.
– Rohkenin vaihtaa työpaikkaa, kun Ruduksella Vasaman Mikko ja Hutun Pasi ovat entuudestaan tuttuja. Kesäkuussa aloitin, työt ovat monipuoliset ja toimenkuva toiveitteni mukainen, Max Vuorio sanoo – selvästi innoissaan.

Kaikkien tavoite on saada työ onnistumaan kerralla.

Betoniin kiinni kasvanut

Aloitetaanpa alusta.
Max Vuorio syntyi vuonna 1967 Porvoossa betonimiehen poikana. Ensimmäinen kesätyö oli jo lattiavalujen tekemistä.
– Iso kiitos edesmenneelle isälle, että otti nuoren miehen mukaansa työmaille. Isä oli tarkka ja joskus ankarakin, mutta opetti, miten asioita hoidetaan, Max Vuorio sanoo.
– Ja kotona puhuttiin iltaisinkin betoniasioita.

Uskon nyt betonivalmistajan edustajana osaavani auttaa työmaita löytämään oikeat ratkaisut valmisbetonin käyttöön eri tilanteissa.

Työelämänsä alkuvuosina Max Vuorio teki toiminimellään pientalojen betonilattioita.
– Kun nuori mies oppii asioita, hän haluaa myös kokeilla niitä käytännössä – ja päästä isommille työmaille, Vuorio toteaa.
– Olin vain 21-vuotias, kun Espoon Lattiapinnoitteen työnjohtaja Arto Mäkinen luotti minuun ja antoi tehtäväkseni pääkaupunkiseudulla isompia urakoita. Sain vastuuta ja niitä haasteita, joita hainkin.
– Sillä tiellä olen…

Kerralla oikein

Max Vuorio on tutulla kentällään ja tietää, mitä hänen nykyiset asiakkaansa työmailla haluavat:
– Kaikkien tavoite on saada työ onnistumaan kerralla.
– Siinä minä yritän auttaa Ruduksen asiakkaita. Mietimme yhdessä vaihtoehtoisia toiminta- ja työtapoja. Tavoitteeni on lopputuloksen paras mahdollinen laatu ja työni on tekninen, ei kaupallinen. Mutta useinhan laadukas ratkaisu on myös kokonaisedullinen, Max Vuorio toteaa.

Max vuorio rudus pro 2

Kuva (yllä): Ruduksen Max Vuorio ja Helsingin Laudoitus Oy:n Abedin Miftari tapasivat työmaalla Jätkäsaaressa.


Hänen mukaansa rakennustyömailla on menossa iso sukupolven vaihdos.
– Suurten ikäluokkien myötä katoaa paljon myös tietotaitoa. Hyvä olisi, jos jokainen lähtijä opettaisi edes yhden, vaikka kuinka pienen asian seuraajilleen. Näin ei toistettaisi samoja virheitä turhaan ja keksittäisi polkupyörää uudelleen.

Ruduksella on selvästi halua auttaa asiakkaitaan aidosti myös tämän tyyppisellä asiantuntijan palvelulla.

Täysin palvelualalla

Uudessa toimenkuvassaan Max Vuorio pääsee opettelemaan valmisbetonirakentamisen myös materiaalivalmistajan näkökulmasta.
– Olen innokas oppimaan ja on tosi mukavaa, että viisikymppisenäkin pääsee oikeasti oppimaan uutta ja kehittymään omassa ammatissaan. Ruduksella on valtavasti tietotaitoa ja organisaatiossaan leveyttä. Näin ollen ei tule tilannetta, että jäisi yksin oman asiansa kanssa.
– Ruduksella on selvästi halua auttaa asiakkaitaan aidosti myös tämän tyyppisellä asiantuntijan palvelulla. Palvelualahan tämä täysin onkin.
– Kentällä on paljon tuttuja, joiden kanssa mielellään jatkan parhaimmillaan jo kymmeniä vuosia kestänyttä yhteistyötä tässä betonivalmistajan roolissakin. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, sovitaan tapaaminen työmaalle ja ratkotaan haasteet yhdessä, Max Vuorio kehottaa.

Max vuorio rudus pro 3

Kuva (yllä): Ruduksen valmisbetonin asiakkaille asiantuntijan apu on nyt yhtä lähellä kuin lähin puhelin – vanhan mainoslauseen mukaisesti.
– Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, sovitaan tapaaminen työmaalle ja ratkotaan haasteet yhdessä, Max Vuorio kehottaa.


Betoni myös yksi harrastuksista

Max Vuorio toimii aktiivisesti Betoniyhdistyksessä ja on ollut mukana useamman BY-ohjekirjan tekemisessä. Vuosittain hän luennoi betonityönjohtajille betonin tiivistymisestä. Vapaa-ajalla hän tutkii betoniin liittyviä asioita ja lukee alan kirjallisuutta, kuten jo tehtiin lapsuuskodissa.
– Tuntuu aika hyvältä, kun harrastuksesta on tullut antoisa työ. Enpä ole koskaan betoniasioissa työtuntejani laskenut, Max Vuorio tuumaa.

Ihan 24/7-betonimies hän ei sentään ole. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kahdeksanvuotiaat kaksoset, tyttö ja poika.
Kesämökki on Porvoon ulkosaaristossa ja mökkielämään liittyvät niin veneily kuin kalastuskin. Kalojen suhteen on vaimon kanssa selvä työnjako:
– Pyytämäni kalat valmistan myös itse, vaimo tekee kaupasta ostetut.

 


Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Olli Urpela

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit