Kaikkea täysillä: töitä, liikuntaa ja aurinkoa

Tullaan tutuiksi: tuotantopäällikkö Ari Paasivirta, Valmisbetoni, Keski-Suomi.

Tuskin oli aurinko ehtinyt muutamaa päivää paistaa, kun Ari Paasivirta oli jo täysin ruskettunut. Auringossa levätyn viikonlopun jälkeen oli taas helppo herätä arkeen – rutiinisti aamulla kello viisi.

Rudus Pro tuotantopäällikkö Ari Paasivirta Valmisbetoni Keski-Suomi

Kuva (yllä): Ari Paasivirta tuli Rudukselle kesätöihin parikymmentä vuotta sitten ja on sillä tiellä edelleen.
– Kertaakaan ei ole kaduttanut eli en ole työpaikkailmoituksia lueskellut.
– Työsarkaa on paljon, mutta tiiminä tehdään ja kaikki hoitavat omat vastuualueensa kiitettävästi, Ari Paasivirta sanoo.


Ari Paasivirta kertoo sen saman tarinan, kuin moni muukin ruduslainen:
– Kesätöihin tulin ja sillä tiellä ollaan.

Ari aloitti Rudus-uransa lähes parikymmentä vuotta sitten Valkeakosken betonitehtaalla.
– Kyllähän pitkät työsuhteet kertovat hyvää yrityksestä ja työyhteisöstä. Minullakin on ollut koko ajan mahdollisuus kehittyä ja omaan työkuvaan on tullut uusia haasteita. Se motivoi.

Ari onkin opetellut betonialan työtä tekemällä.
– Pirkanmaalla olen tehnyt vaikka mitä: ajanut betoniautoa, myllärin hommia, laadunvalvontaa, toiminut kuljetuspäällikkönä, esimiehenä…
– En ole suorittanut varsinaisia rakennusalan opintoja ollenkaan. Peruskoulun jälkeen tulin Rudukselle ja tänne asti ovat rahkeet riittäneet.

Ari toimii nyt valmisbetonin tuotanto- ja turvallisuuspäällikkönä Keski-Suomessa. Lisäksi hän on palvelukeskuksen esimies.
– Onhan siinä työsarkaa. Hulluksi tässä kai tulisi eikä hommat sujuisi, ellei tämä työyhteisö olisi näin hyvä ja joustava. Kaikki hoitavat omat vastuualueensa kiitettävästi. Tiimiin voi luottaa.

Asiakkaalla ei saa olla syytä lähteä katsomaan, mitä naapurista saa.

Pelikenttä muuttuu

Rudus valmistaa Keski-Suomessa betonia noin 210 000 kuutiota vuodessa, josta 150 000 Pirkanmaalla.
– Nekalan tehdas on tuottanut muutaman vuoden lähes 100 000 kuutiota vuodessa. Se on kova tulos sillä henkilömäärällä. Hatunnosto koko porukalle!

Ari sanoo parin ”hullun vuoden” olevan nyt takana, kun Kauppakeskus Ratinan ja Tays-sairaalan laajennuksen työmaille toimitettiin valmisbetonia runsaasti. Nyt suurin yksittäinen työmaa on ydinkeskustaan, junaratojen päälle rakennettava Tampereen Kansi ja Areena.
– Kannen ensimmäisessä vaiheessa toimitamme 40 000 kuutiota valmisbetonia. Toivottavasti tahti jatkuu seuraavissakin vaiheissa.

Kilpailuasetelmat tulevat muuttumaan, kun Peab Industriin kuuluva Swerock laajentaa toimintaansa myös Pirkanmaalle.
– Pelikenttä tulee muuttumaan ainakin jollakin tapaa. Toivottavasti me olemme jo valmiiksi puolustaneet asemaamme siten, että asiakkailla on korkea kynnys vaihtaa betonin toimittajaa.
– Meidän on tehtävä asiakkaan eteen kaikkemme, täyttää asiakkaan tarpeet ja huolehtia laadusta. Asiakkaalla ei saa olla syytä lähteä katsomaan, mitä naapurista saa.

Ari vertaa hyvää asiakassuhdetta parisuhteeseen.
– Se on paljon pidempi kuin vuoden diili ja perustuu luottamukseen.

Nauttikaa kesästä ja ystävistä, heitä ei saa unohtaa!

Aamuvirkkuna liikkeelle

Ari Paasivirta herää aamuvirkkuna aikaisin ja lähtee liikkeelle kotoaan Lempäälän Sääksjärveltä niin, että on viimeistään kuudelta toimipisteellä.
– Paitsi Pohjanmaalla seitsemältä.

Kenttä on laaja ja vajaa 30 000 kilometriä vuodessa taittuu auton ratissa radiota kuunnellen.
– Kanavan valitsen juontajan mukaan. Suomi Pop ja Jaajo on nyt hyvä yhdistelmä. Huumoria pitää olla. Sen suhteen olen aika kaikkiruokainen. Omaankin nilkkaan osuva huumori uppoaa.

Ari harrastaa liikuntaa 5–7 kertaa viikossa kuntosalilla, satunnaisesti aamulenkillä ja talvisin laskettelemalla niin Lapissa kuin Pirkanmaankin rinteissä.
Ja sitten on se aurinko!
– Aurinkoisena vapaapäivänä pakkaan eväät ja voin olla melkein koko päivän rannalla. Se on hyvää lepoa raskaan työviikon jälkeen. Ja jos aurinko ei paista, otan himassakin tuhottoman rennosti.

Tulevalla kesälomalla Arille ja hänen perheelleen paistaa takuuvarma aurinko Turkissa.
– En oikein pääse töistä irti, jos jään näihin maisemiin.

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit