Rudus Elemento-portaiden tuotannossa muutoksia

Rudus Elemento-portaiden tuotannossa on jo varauduttu RakMk:n osan F2 muutoksiin. Porrastiimissä tapahtuu sisäinen muutos, kun myyntijohtaja Pekka Lamberg jää eläkkeelle. Pekan valtaisa tieto on siirretty tiimille ja myös periaatteensa: ”Kehitys perustuu yhteistyöhön asiakkaan kanssa”.


Suomen rakentamismääräyskokoelman rakennusten käyttöturvallisuutta käsittelevän osan F2 muutokset astuvat voimaan rakennusluville, joita haetaan 1.1.2018 alkaen. Uudet määräykset tulevat muuttamaan kaikkien kiertävien portaiden mitoitusta porrashuoneissa ja huoneistojen sisällä.

Muutokset ovat olleet lausuntokierroksilla vuoden vaihteessa, mutta ne julkaistaan virallisesti tänä kesänä. Muutosten myötä jo suunniteltuja kohteita joudutaan tarkastelemaan uudestaan ja mittoja muuttamaan. Samalla koko porrashuoneen mitat voivat mennä uusiksi. Muutoksen tarkoituksena on parantaa kiertävissä portaissa kuljettavuutta ja näin ollen vähentää portaissa tapahtuvia tapaturmia.

Kohdekohtaisia erikoiselementtejä

Rudus Elemento -portaita valmistetaan Suonenjoen ja Tuusulan betonituotetehtailla, joilta pystytään palvelemaan koko Suomea. Ruduksen porrastuotannon päätuotteet ovat erilaiset mosaiikkibetoni-, luonnonkivi- tai betonipintaiset porraselementit, niihin mahdollisesti rakenteellisesti liittyvät tasot sekä ulkotiloihin tehtävät pesubetonipintaiset porraselementit.

Nykyisin kaikki portaat tehdään kohdekohtaisesti ja erikoiselementtien määrä kasvaa koko ajan. Entistä enemmän tehdään muodoiltaan monimutkaisempia ja painavampia porraselementtejä ja kerroskorkeudet kasvavat koko ajan.

Palvelussa myös suunnittelu

Rudus on Suomen johtava porraselementtien valmistaja. Portaita tehdään asuin-, toimisto- ja julkisiin rakennuksiin. Ruduksella porrastuotannon asiakaspalvelussa on hyvin oleellisena osana oma suunnittelu.

Rudus panostaa tietomallintamisen käyttöönottoon elementtisuunnittelun päivittäiseksi työkaluksi. Tietomallien käyttö nopeuttaa ja helpottaa suunnittelutyötä sekä auttaa takaamaan suunnitelmien oikeellisuuden. Lue Ilkka Kuusen blogi tästä linkistä. 

Lue Ilkka Kuusen blogi:

Viime vuosina Rudus on toimittanut portaita lähes kaikkiin isoihin kohteisiin Suomessa, kuten Jyväskylän keskussairaalaan, Triplan asemalle Helsingissä ja Ratinan Kauppakeskukseen Tampereella.

Lisätietoja:

Ilkka Kuusi
Suunnittelupäällikkö
040 717 7398
ilkka.kuusi@rudus.fi 

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit