Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko toi ammattikouluopiskelijat Rudus-turvapuistoon

Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton järjestämä vierailupäivä toi noin 250 opiskelijaa Etelä-Suomessa sijaitsevista ammattioppilaitoksista (Työtehoseura, Amiedu, Keuda, Omnia, Porvoon ammattiopisto ja Stadin ammattiopisto) Rudus-turvapuistoon.


Tapahtuma on osa Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikkoa (8.-12.5.). Turvallisuusviikon tavoitteena on edistää turvallisuutta rakennusalalla ja viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia mm. seminaareja ja vierailuja työmaille eri puolella Suomea.

Rudus-turvapuistossa oppiminen

Turvapuistossa opiskelijat näkevät konkreettisesti, millaisia vaaratilanteita työmailla voi kohdata ja miten vaaratilanteisiin voi varautua. Ensimmäinen vierailijaryhmä turvallisuusviikolla koostui Työtehoseuran aikuisopiskelijoista, joista osalla oli jo työkokemusta rakennusalalta. Nuoret sisärakennustöitä tekevät opiskelijat kertoivat kokemuksiaan työelämästä ja peilasivat turvapuistossa opittua työelämään. Eräs opiskelija kommentoi, että nyt tiedän millaisia asioita pitää huomioida työympäristössä, jotta työskentely on turvallista. Ja jatkoi, että itseään ei tarvitse saattaa vaaratilanteeseen. Turvapuisto on loistava oppimisympäristö niin opiskelijoille, työntekijöille kuin työnjohdollekin.

Turvapuistoa esittelivät ruduslaiset ja yhteistyökumppaneiden edustajat. Turvapuistokierroksen jälkeen Rakennusliitto tarjosi opiskelijoille grillimakkarat ja mehut.

Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko

Rakennusteollisuuden Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko järjestetään nyt neljättä kertaa. Tämän vuoden teemana on turvallisuushavainnot, joiden avulla voidaan kerätä tietoa vaaratilanteista ja estää riskejä toteutumasta. Rakennusteollisuus RT:n kaikkien jäsenliikkeiden tavoitteena on saada kitkettyä työtapaturmat minimiin työmailla ja tehtaissa vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja:

www.rudus.fi/turvapuisto 

www.rakennusteollisuus.fi/turvallisuusviikko 

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit