Betonipöntöt esillä Haltiassa Suomen luonnon päivänä

Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs osallistui yhdessä Rakennusteollisuuden edustajien kanssa pönttötalkoisiin Haltiassa, Espoon Nuuksiossa Suomen luonnon päivänä 27.8. Tilaisuutta varten Rudus, Finnsementti ja Betoniteollisuus olivat valmistaneet yllätyksenä neljä betonista linnunpönttöä.

Metsähallituksen luontopalveluiden viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist otti pöntöt vastaan tilaisuuden avajaisseremoniassa ja kertoi, että betonipöntöt tullaan asentamaan Nuuksion puihin ja uusien asukkaiden elämää tullaan seuraamaan.

Betoni on oiva materiaali erilaisten käyttö- ja koriste-esineiden askarteluun vaikkapa puutarhaan tai mökille. Monipuolisena materiaalina betoni tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet. Betonipönttöjen osalta voidaan listata useita positiivisia ominaisuuksia:

 • Vapaat muotoilumahdollisuudet
 • Pitkä käyttöikä, esimerkiksi kuvan vihreän, pyöreän pöntön laskennallinen käyttöikä on 221 vuotta
 • Lämmöntasauskyky; kylmällä pysyy pitempään lämpimänä ja kuumalla vilpoisena
 • Kestävyys poikasia uhkaavien eläinten hyökkäyksiä vastaan, orava ei pääse jyrsimään tietään sisään
 • Keveyttä saadaan aikaan monella eri tavalla:
  • Harmaassa, pyöreässä pöntössä tämä on toteutettu valamalla betonilaasti ohuena kerroksena lasikuituverkon ympärille
  • Talomaisessa harmaassa pöntössä käyttämällä betonissa hiekan sijasta kevytsoraa ja styroxia
  • Suorakulmaisessa, vihreässä pöntössä on käytetty kierrätyslasimursketta

 

Miljoona linnunpönttöä -kampanja

Rudus on mukana YLE:n Miljoona linnunpönttöä –kampanjassa, jonka tavoitteena on nostaa Suomen puihin miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Tähän mennessä Rudus on ilmoittanut kampanjaan vanhoja linnunpönttöjä 20, 30 uutta pönttöä on asetettu tehdasalueille ja soramontuille ja 30 on kasattu naapuri-iloissa alueiden asukkaiden kanssa ja laitettu Ruduksen maille tai annettu naapureille.

Osallistu YLE:n Miljoona linnunpönttöä –kampanjaan ja käy ilmoittamassa linnunpönttösi osoitteessa: http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa