Jokaiselle työntekijälle vähintään 12 tuntia turvallisuuskoulutusta
Ruduksen vastuullisuustyö alkaa ammattitaidosta. Esihenkilöitä, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita koulutetaan turvallisuusasioissa. Kaikkia Ruduksen hankkeissa työskenteleviä sidosryhmiä koskevat samat turvallisuuteen liittyvät säännöt, ja kaikilta Rudukselle töitä tekeviltä työntekijöiltä ja aliurakoitsijoilta edellytetään voimassa oleva työturvallisuuskortti.
Työturvallisuutta kehitetään säännöllisissä pienryhmätyöpajoissa, joissa keskustellaan vaaranpaikoista ja pohditaan korjaavia toimia. Ryhmäkoulutuksissa on tärkeää, että jokainen työntekijä pääsee osaltaan vaikuttamaan työturvallisuuden kehittämiseen.
Tiesitkö, että Ruduksella on myös käytössään työturvallisuuteen keskittyvä harjoitusrata, Rudus-turvapuisto? Siellä henkilöstö pääsee käytännössä harjoittelemaan hyviä toimintamalleja ja työtapaturmatilanteissa toimimista.
Työturvallisuudesta viestitään ja puutteisiin reagoidaan nopeasti
Ruduksen henkilöstön tehtävänä on tarkkailla työturvallisuutta ja ilmoittaa havainnoistaan. Työntekijöiden käytössä on raportointisovellus, jonne kirjataan ja tallennetaan kaikki, myös positiiviset turvallisuuteen ja ympäristöön liittyvät havainnot. Sovelluksen ansiosta tieto kulkee juohevasti ja ongelmakohtiin voidaan puuttua nopeasti.
Myös työntekijöiden ja esihenkilöiden hyvä kommunikaatio on olennainen osa työturvallisuutta. On ensiarvoista, että työmaalla kaikki vetävät yhtä köyttä ja jokainen pyytää ja saa tarvittaessa apua ja tukea kollegoilta.
Raskaiden elementtien turvallinen käsittely huomioidaan suunnittelussa
Vastuullisen työn pohjana ovat elementtiasennussuunnitelmat sekä elementtikohtaiset asennuspiirustukset ja asennusohjeet.
Kaikkien elementtien painot lasketaan tarkasti ja niiden nostopisteet suunnitellaan huolella – turvallinen käsittely kuuluu portaiden suunnitteluun siinä missä rakenteelliset ja arkkitehtoniset vaatimuksetkin. Työssä käytetään vain asianmukaisia nostovälineitä, ja nostoista tehdään riskianalyysit. Myös elementtien raudoituksen turvallisuuteen ja oikeanlaisen betonimassan valintaan kiinnitetään erityistä huomiota.
Rudus pitää huolen myös siitä, että portaat toimitetaan rakennustyömaille asianmukaisesti. Kuljetusliikkeet perehdytetään Ruduksen työturvallisuusohjeisiin, joissa käydään tarkasti läpi muun muassa kuorman sidontaan, lastaukseen ja purkuun liittyvät turvallisuustekijät.
Ohjeita noudattamalla varmistuu, että porraselementtejä käsitellään ja varastoidaan turvallisesti ja oikein senkin jälkeen, kun elementit on toimitettu työmaalle.
Riskienarviointi ja auditoinnit tukevat vastuullista toimintaa
Ruduksen toiminta on auditoitua, ja siinä varmistetaan lakisääteiset vaatimukset. Työn laatua valvotaan Ruduksen laatukäsikirjan ja rakennusalan standardien mukaisesti.
Työmaille on annettu tarkat ohjeet esimerkiksi elementtien liitoksien ja jälkivalujen sekä porraselementtien jälkihoidon tarkastamiseen. Myös äänieristykseen ja siihen liittyviin materiaaleihin kiinnitetään huomiota jo hyvissä ajoin ennen asennusta.
Riskienarviointeja tehdään säännöllisesti kaikissa toimipisteissä. Poikkeavista ja harvoin toistuvista töistä tehdään aina erillinen riskienarviointi ennen työn aloittamista.
Ympäristövastuu tukee turvallista työympäristöä
Myös ympäristövastuu on Rudukselle tärkeää. Kiinnitämme huomiota logistiikkaratkaisuihin, ja pyrimme toimittamaan kohteisiin täysiä kuormia. Elementtien kuljetusmatkat pyritään myös aina optimoimaan suhteessa niitä valmistavien tehtaiden sijaintiin.
Panostamme vähähiilisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin, joiden kehittäminen kaupalliseen tuotantoon on erityisesti tällä hetkellä liiketoimintamme keskiössä päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi. Myös omien päästöjen vähentämiseksi on muun muassa investoitu sähkötrukkeihin ja led-valotekniikkaan. Suosimme sellaisia yhteistyökumppaneita, jotka toimivat vastuullisesti ja käyttävät modernia, vähäpäästöistä kalustoa.
Rudus jatkokäyttää kierrätysmateriaalin tehokkaasti
Tuotekehityksen lisäksi kierrätettyjen kivipohjaisten rakennusmateriaalin hyödyntäminen on nykypäivää. Kaikki vastaanotettu kierrätysmateriaali jatkokäytetään sataprosenttisesti. Tiesitkö, että betonimurske toimii hiilinieluna ja on hiilinegatiivinen tuote?
Kierrätettyä betonia eli betonimursketta voidaan käyttää myös raaka-aineena tuotteiden valmistuksessa korvaamaan osan luonnonkiviaineksesta. Näin on saanut alkunsa esimerkiksi Rudus Formento Uuma -kivi, joka on ympäristötietoisen pihakivivalinta.
Ympäristöystävällisemmillä tuotteillamme autamme tekemään Suomesta entistä kestävämmän paikan elää.
Lue lisää