CEVO-betoni

Betonirakenteita jopa 70 prosenttia pienemmillä päästöillä

CEVO-betoni on vähähiilinen

CEVO - the carbon evolution of concrete

Ikoni betoniauto vih

Vastaamme asiakkaidemme vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseen tuomalla markkinoille uuden sukupolven betonin, CEVO:n, jolla voidaan valmistaa betonirakenteita jopa 70 prosenttia pienemmillä päästöillä. Betonin pienet hiilidioksidipäästöt johtuvat vähäisestä sementin määrästä. Sementin sijaan lujuudenkehityksen mahdollistavat muut erittäin vähäpäästöiset materiaalit. CEVO-betoni on usean vuoden kehitystyön tulos ja osa emoyhtiö CRH:n tutkimushanketta. Suomen lisäksi kehitystyötä on tehty Hollannissa, Englannissa ja Belgiassa.

Tuote haastavimpaan vähähiilisyysluokkaan

CEVO-betoni sijoittuu uuden vähähiilisyysluokituksen haastavimpaan GWP.40-päästöluokkaan lujuusluokissa C30/37 ja C25/30. Betonia voidaan käyttää normaalissa rakentamisessa, rasitusluokissa X0 ja XC1, kuivissa sisäolosuhteissa ja ei-kantavissa rakenteissa. Rakennebetonin osalta olemme valmiita markkinoille kevättalvella 2023, kun viimeisetkin kokeet on tehty.

Nopea lujuudenkehitys

Toisin kuin vähäpäästöiset betonit yleensä, Ruduksen CEVO-betoni kovettuu aivan yhtä nopeasti tai jopa nopeammin kuin tavanomainen betoni. Muotinpurkulujuus saavutetaan pääosin vuorokaudessa.

Lue CEVO-koevalusta ja kokemuksistamme Rudus Pro artikkelista

Lataa tuote-esite

Kysy asiantuntijoiltamme:

Myynti