Älä säikähdä pumppaamistarvetta – betonista valmistettu pumppaamo on kestävä ratkaisu omakotitontille

Kun omakotitontti sijaitsee notkelmassa, tontin putkistot ovat usein kunnan liittymäviemäreitä matalammalla. Silloin tontilla syntyvät jäte- ja hulevedet eivät kulje viemäriin ilman apua, vaan tontille on asennettava pumppaamo. Betonista valmistettu pumppaamo on muista materiaaleista valmistettuja pumppaamoja kestävämpi ratkaisu ja tulee siksi elinkaarensa aikana myös edullisemmaksi.

Monet taajamat on jo tiiviisti rakennettu. Mäkien alta ja notkelmista löytyy varmemmin rakentamattomia tonttipaikkoja kuin korkeammilta paikoilta. Siksi yhä useampi omakotirakentaja joutuu miettimään jäte- ja hulevesien pumppaamista. Pumppaamistarvetta ei kuitenkaan tarvitse säikähtää tai muuten loistavaa tonttia hylätä, sillä hyviä pumppaamoratkaisuita on tarjolla.

Maanalaisia rakenteita on erityisen hankala korjata ja vaihtaa. Kun valitset pumppaamon oikein, säästät aikaa, vaivaa ja rahaa tulevaisuudessa. Betonista valmistettu Rudus-pumppaamo on pitkäikäinen ratkaisu tonteille, joilla maan muodot eivät riitä viettämään vesiä haluttuun suuntaan. Betoni on painava ja kestävä materiaali, josta valmistettu pumppaamo säilyy vuosikymmenestä toiseen.

Älä tuijota pumppaamon valinnassa pelkkää hintaa. Halvimmissa muovipumppaamoissa niin säiliön kuin pumpun kestävyys voivat tuottaa pettymyksen, jos jo ensimmäisten routien jälkeen täytyy ruveta kalliisiin lisätöihin.

Pumppaamo havainne 920x600px

Viisi hyvää syytä valita Rudus-pumppaamo:

1. Betonin paino pitää säiliön paikallaan

Pumppaamot valmistetaan nykyään usein muovista. Suomen oloissa etenkin routa liikuttaa maaperää, ja muovisammiot lähtevät helposti liikkeelle. Muovinen pumppaamosäiliö pitääkin ankkuroida alta betonilaatalla, jotta se saadaan pysymään varmasti paikallaan. Usein se pitää myös suojata toisella betonilaatalla yläpuolelta kohdistuvan kuormituksen takia. Järkevämpi ratkaisu on hankkia suoraan betoninen säiliö, joka oikein asennettuna pysyy paikoillaan vaativimmassakin maaperässä.

2. Kestävä betoni pysyy muodossaan ja säilyttää pihan kauniina

Rudus-pumppaamon betonirunko kestää roudan runtelua ja maanpäällistä liikennettä. Muovipumppaamo saattaa painua lommolle paineen vaikutuksesta. Silloin maa sen ympäriltä sortuu, ja tontille tulee rumia painaumia. Betoni ei mene rikki tai lommolle kovankaan paineen alla.

3. Pinnoitettu sisäpinta estää betonin syöpymisen

Jätevesien käsittelyyn tarkoitettu Rudus-pumppaamo on pinnoitettu sisäpuolelta polyurealla, joka on kestävä ja joustava pinnoite. Pinnoitteen ansiosta jäteveden rikkikaasut eivät pääse syövyttämään betonia. Näin jätevesipumppaamossa yhdistyvät betoni- ja muovirakenteen parhaat puolet.

4. Pumppaamo on helppo ja turvallinen huoltaa

Kestävä betonirunko tekee Rudus-pumppaamosta myös turvallisen. Pumppaamon voi huoltaa ja puhdistaa ilman pelkoa siitä, että sen runko rikkoutuisi.

5. Yksi tuote sopii kohteeseen kuin kohteeseen

Rudus-pumppaamo on koottu niin, että sen pumppu riittää käytännössä kaikkiin tavanomaisiin käyttökohteisiin. Omakotirakentajana sinun ei siis tarvitse upota eri kokojen ja mallien suohon. Voit luottaa siihen, että yksi laadukas perustuote sopii juuri omaan kohteeseesi.

Ennen pumppaamon valintaa selvitä seuraavat seikat suunnittelijasi tai muun asiantuntijan kanssa:

  • Pumppaamisen tarve: Miten suuri määrä pumpattavaa vettä järjestelmään tulee aikayksikössä?
  • Tarvittava nostokorkeus ja -etäisyys: Millaisen matkan päässä ja miten ylhäällä seuraava etappi on verrattuna pumpun sijaintiin?
  • Talon piirustukset: Mitä suunnittelija on linjannut sammion ominaisuuksista tai pumppujen määrästä?
  • Aluettasi koskevat säädökset: Mitä oman kuntasi rakennusmääräykset tai kunnallistekniset vaatimukset määräävät pumppaamosta ja pumppaamistarpeesta?

Katso tarkemmat tiedot Ruduksen hulevesipumppaamosta ja jätevesipumppaamosta

Lisätietoja Rudus-pumppaamoista saat asiantuntijaltamme Veli Pesoselta, puh. 020 447 4318

Jaa somessa