Nurmijärven betonituotetehtaalle vähähiilisyyssertifikaatti

Infraelementtejä valmistavalle Ruduksen Nurmijärven betonituotetehtaalle on myönnetty Suomen Betoniyhdistyksen vähähiilisyysluokituksen sertifikaatti.

By vähähiilisyys

BY-Vähähiilisyysluokituksen tarkoituksena on luoda alalle yhtenäinen tapa kuvata erilaisia vähähiilisiä betonilaatuja, mikä selkeyttää hiilipäästöjen tarkastelua ja helpottaa vertailua alan toimijoiden välillä. Luokitus tuo myös helpotusta vähähiilisen betonin ja betonielementtien valintaan suunnitteluvaiheessa.
BY-Vähähiilisyysluokitustaulukot on tehty sekä valmisbetonien että myös betonielementtien valmistuksessa käytettävien betonien hiilipäästöjen luokitteluun.

– BY-Vähähiilisyysluokitus on hyvä lisä jo valmiiksi käytössämme olevaan EPD-työkaluun, jolla laskemme omille tuotteillemme ja valmisbetonille CO₂-päästöjä laajemmin ympäristökuormitusta kuvaavat ympäristöselosteet (Self-declaration). Esiverifioidulla ohjelmistolla tuotetut EPD:t ovat luotettavia ja täysin vertailukelpoisia muiden vastaavien ympäristöselosteiden kanssa, kertoo infratuotteiden myyntipäällikkö Mikko Vierimaa, ja jatkaa:
– Rudus tunnetaan ympäristövastuullisuuden suunnannäyttäjänä ja tällä tiellä jatkamme myös tulevaisuudessa.

Ruduksen muita betonituotetehtaita sertifioidaan kevään 2024 aikana.

Infra vähähiiliset tukimuurit 1280x500

Kuvassa kohteen alue on jäsennelty ja tuettu Ruduksen tukimuurielementeillä, joita on saatavilla nyt myös vähähiilisinä.


Infratuotteiden valikoimasta saa tällä hetkellä vähäpäästöisenä muun muassa: 

  • perustuselementit,
  • tukimuurit,
  • kaapelikanavaelementit ja kaapelikanavien kannet sekä
  • suojalaatat.

Kysy lisää myynnistä

Muiden vähäpäästöisten infratuotteiden saatavuutta voi tiedustella myynnistämme:


Sertifikaatit

Hae infraelementtien sertifikaatit täältä. Huom. Vähähiilisyyssertifikaatti julkaistaan sivuillamme maaliskuun 2024 aikana.


Vähähiiliset tuotevaihtoehdot myös hinnastossa – tutustu: RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit