UEPG: Eurooppalaisen vastuullisuustyön huiput Brysselissä

Mitä parhain tilaisuus vastuullisuustiedon jakamiselle

Eurooppalaisen kiviainesjärjestön (UEPG) vastuullisuuskilpailu huipentui palkintojenjakogaalassa Brysselissä viime marraskuussa. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 67 ehdotusta 15 maasta.
Palkintogaalaan osallistui yli 230 yritysten, järjestöjen, korkeakoulujen sekä Euroopan viranomaisten edustajaa.

Rudus osallistui vuoden 2022 UEPG:n vastuullisuuskilpailuun kahdella aiheella: hiilen sidonnan mahdollisuudet maa-ainesten ottoalueiden jälkihoidossa sekä WWF Suomi -yhteistyöllä. Kotiin vietäväksi lähti kahden kunniakirjan lisäksi paljon oppia siitä, miten ympäristöllistä, sosiaalista ja taloudellista vastuuta kehitetään alallamme eri puolilla Eurooppaa. Joukossa oli erityisen mielenkiintoisia ja tutustumisen arvoisia työturvallisuuteen ja ympäristöön liittyviä hankkeita.

Rudukselta palkintogaalassa paikan päällä oli ympäristöpäällikkö Terhi Rauhamäki.
– Hieno kokemus olla mukana parhaassa seurassa. Mahtava vastuullisuutta juhlistava tilaisuus, mistä voi ottaa paljon oppeja ja ideoita matkaan myös omaan toimintaamme, Rauhamäki kertoo.

Uepg rudus kunniakirja 920

Kuva: Rudukselta ympäristöpäällikkö Terhi Rauhamäki (toinen vasemmalta) tässä palkintogaalan lavalla pokkaamassa vastuullisuuskilpailun kunniakirjan.


Vuoden 2022 vastuullisuuskilpailun eri kategorioissa pääpalkintoja jaettiin yhdeksälle onnelliselle. Emoyhtiö CRH:n yksi maayhtiöistä, Tarmac Ltd, vei ”Terveys & turvallisuus, paras käytäntö” -sarjan voiton hankkeella Työterveyden ja työhyvinvoinnin toteuttaminen oppimiskeskus The Park:lle.
Kilpailuun osallistui Suomesta Ruduksen lisäksi NCC Industry Oy sekä Peab Industri Oy.

Vastuullisuuskilpailuun osallistuneet hankkeet esillä

Rudus on osallistunut UEPG:n vastuullisuuskilpailuun jo useamman kerran keskittyen viimeisinä vuosina ympäristön hankkeisiin:


UEPG:n vastuullisuuskilpailuun osallistuneet:

Tutustu lisää kilpailun hankkeisiin täällä >


Tutustu lisää Ruduksen vastuullisuustekoihin:


UEPG Aggregates Europe on eurooppalainen kiviainesjärjestö, joka järjestää vastuullisuuskilpailun (Sustainable Development Awards) kolmen vuoden välein. Kilpailussa nostetaan esiin vastuullisuuden hyviä käytäntöjä ja hankkeita ”yli odotusten”, joita muut voivat seurata sekä parhaimmillaan soveltaa ja viedä omaan toimintaansa.
Kilpailukategoriat ovat: Environment, Social Progress, Economic Contribution, Communication, Biodiversity.

”Heti veden jälkeen kiviaines on maailman toiseksi käytetyin materiaali maailmassa, ja johon olemme kosketuksissa kaikkialla rakennetussa ympäristössämme. Kysymykseen tarvitsemmeko kiviainesta, vastaus on selvä. Sen sijaan tulee kysyä, mistä ja miten saada sitä kestävästi ja vastuullisesti.”
Antonis Antoniou Latouros, President Aggregates Europe – UEPG

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit