Hoi infran, valmisbetonin ja kiviaineksen asiakkaat: Eelis, Julius ja Tuomas palveluksessanne!

– Ei haittaa, vaikka kesälomat paloi – olemme työntekemisen intoa täynnä, tuumaa melkein samoilla sanoilla Ruduksen kolme tuoretta työntekijää, kaksi myynti-insinööriä ja yksi -päällikkö.

Tuomas Mikkola Rudus Oy_1

Kuva: Tuomas Mikkola, myynti-insinööri Kiviaines Varsinais-Suomi.


Viime vapun tienoilla Tuomas Mikkola (37 v.) aloitti Ruduksen kiviaineksen myynti-insinöörinä Varsinais-Suomessa toimipaikkanaan Piikkiö. Eelis Karinen (27 v.) puolestaan otti vastaan valmisbetonin myynti-insinöörin tehtävät Etelä-Suomessa toimipaikkanaan Ruduksen pääkonttori Helsingissä ja Julius Anttila (26 v.) kunnallisteknisten tuotteiden myyntipäällikkönä.

Korona-aikana haastattelu tehtiin tietysti Teamsilla, mutta piuhoja pitkinkin yhteinen tapaaminen oli rento ja hauska kuin vanhat tutut olisivat kahville istahtaneet.
– Tänne huru-ukkojen joukkoon jouduin, Tuomas nauraa siteeraten nykyistä esimiestään Juha Lehtoa. Tuomaksella on rakennusinsinöörin tutkinto opinnäytetyötä vaille valmis, joten hän etsi keväällä alan töitä.
– Hain töitä muualtakin ja olisin päässytkin, mutta valitsin Ruduksen. Juha Lehto sai minut vielä innostumaan myyntihommista. Tekniset asiat ovat aina kiehtoneet minua ja kirvesmiehen töitä olen tehnyt aina. Olen entisen työni ohessa rakentanut perheelleni kaksi omakotitaloa lattiasta kattoon itse, ja se kyllä riittää yhdelle miehelle. Mutta sen jälkeen oli kyllä pakko opiskella rakennusinsinööriksi, Tuomas kertoo.

Uutta asiaa pään ja päivän täydeltä

Kaikki kolme sanovat, että näin ensimmäisinä kuukausina saa opetella paljon uutta.
– Työpäivän jälkeen onkin ihan poikki. Toukokuun alussa yhtenä päivänä lopetin työt neljältä ja viideltä alkoi tentti. Rajultahan se tuntui, mutta tentti meni hyvin – totta kai, Eelis nauraa.

Eelis Karinen Rudus Oy

Kuva: Eelis Karinen, myynti-insinööri, Valmisbetoni Etelä-Suomi.


Työpaikka Ruduksella sai Eeliksen muuttamaan Helsinkiin ja rakennusinsinöörin opintojen loppusuora on vielä Rovaniemellä. Rudukselle tehtävässä opinnäytetyössä Eelis käsittelee asiakaspalautteen hyödyntämistä myyntityössä. – Tarkoitus olisi saada laput ulos jouluksi.

Myyntityö Eelistä kiinnostaakin. Vuosi sitten hän haki Ruduksen kautta Teknisen B2B-asiantuntijamyynnin trainee-ohjelmaan. – Sitten korona laittoi rekryt kiinni vuodeksi ja tänä vuonna sai hakea uudelleen. Parhaillaan minulla on perehdytys menossa, Eelis toteaa.

Juliuksen tie Rudukselle avautui yhden puhelinsoiton kautta.
– Toimin aikaisemmin vesihuollon projekteihin tarvittavien tuotteiden aluemyyntipäällikkönä. Yhtenä aamuna headhunter soitti kysyen kiinnostaisiko Ruduksen infra- ja kunnallisteknisten tuotteiden myyntipäällikön tehtävät. Kyllä kiinnosti ja päätin tarttua haasteeseen.

Julius ei tullut kenenkään edellisen työntekijän tilalle, vaan lisäämään betonisten putkien ja kaivojen myyntiresursseja. – Kauppa käy ja kukkuu, hän myhäilee.
Julius on valmistunut myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi vuosi sitten.
– Lopputyöni tein myynnin raportoinnista. Nyt on hyvä yhdistää tämä uusi työ ja opinnäytteen teoriat.

Nyt on hyvä yhdistää työ ja opintojen teoriat.

Vanha, vaan ei vanhanaikainen

Rudus oli tietysti kaikille kolmelle tuttu jo entuudestaan ainakin jollakin tavoin.
– Ruduksen keltaiset autot ovat kaikille tuttuja. Ja onhan Rudus vakaa, vanha firma. Tässä kohtaa vanha ei tarkoita vanhanaikaista, vaan arvostettua, Julius täsmentää.

Julius Anttila Rudus Oy

Kuva: Julius Anttila, myyntipäällikkö kunnallistekniset tuotteet. Juliuksen vastuualueella on Ruduksen vesienhallintatuotteiden (putket, renkaat ja kaivoratkaisut) myynti.


Kaikki ovat kokeneet siirtymisen Ruduksen leipiin sujuneen hyvin joustavasti ja helposti.
– Itse asiassa olen ollut jopa hieman yllättynyt siitä, miten hyvä porukka Ruduksella on. Totta kai aina vähän jännittää uuteen työhön meneminen, mutta meidät on otettu todella hyvin vastaan. Talon sisällä on helppo soittaa kenelle vaan ja aina saa apua. Tehtailla on vahva kokemus tuotteisiin ja sieltä saadaan tuotetukea myyntityöhömme.

Olisin saanut töitä muualtakin, mutta valitsin Ruduksen.

Julius, Eelis ja Tuomas lähettävät asiakkailleen yhteisiä terveisiä:
– Odotamme koronan jälkeen oikeita tapaamisia, asiakaskontakteja ja käyntejä työmailla. Aurinkoista ja kaupallista kesää, ollaan kuulolla!

Tuomas Mikkola Rudus Oy_3

Kuva: Tässä Tuomaksen rakas harrastus, ongelmapuiden kaatoa. Se on yhtä kuin kiipeilyä ja sahan käyttöä korkealla. "Mitä vaikeampi kohde niin sitä motivoituneempi olen", Tuomas kiteyttää asian.


Haastattelu sujui napakasti noin puolessa tunnissa. – Hoituvatko työnnekin yhtä sujuvasti?
– Työt sujuvat vieläkin tehokkaammin eli aina muutaman minuutin voi vielä napsaista pois, Julius kuittaa.


Myynnin yhteystiedot:

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit