Betoniakatemiasta suoraa hyötyä työntekoon

Viime tammikuussa noin 35 SRV:n työntekijää osallistui Rudus Betoniakatemian™ koulutuksiin. Janne Helander antaa akatemialle kiitettävän arvosanan.

Rudus pro janne helander

Kuva (vas.): – Betonitietoutta olisi syytä kerrata muutaman vuoden välein, sanoo SRV:n projektipäällikkö Janne Helander.


SRV:n koulutuksessa Rudus Betoniakatemian perusaineistoa painotettiin talvibetonointiin ja rakennusvalvontaan liittyviin asioihin. Kahtena päivänä koulutusta oli viitisen tuntia kerrallaan.
Akatemiaan osallistui SRV:n pääkaupunkiseudun työmailta betonointitöistä vastaavia työnjohtajia, työmaapäälliköitä ja muita kiinnostuneita henkilöitä.
– Koulutus vastasi hyvin odotuksia. Teoria käytiin läpi konkreettisten esimerkkien avulla. Parasta antia oli talvibetonoinnin kertaaminen sekä se, että oli aikaa pysähtyä keskustelemaan betonoinnista kollegoiden ja Ruduksen asiantuntijoiden kanssa, SRV:n projektipäällikkö Janne Helander sanoo.

Rudus Betoniakatemialla oli Helanderille paljon annettavaa, vaikka hänellä onkin jo pitkä kokemus alalta – SRV:llä yhteensä noin kahdeksan vuotta, välillä kilpailijan leivissä viisi vuotta ja myynnin puolella kuusi vuotta.
– Olen perehtynyt myös raudoittamiseen ja betonirakentamiseen laajemmin. Tällä hetkellä minulla on 2-3 projektia käynnissä, Helander kertoo.

Erittäin asiantuntevaa

Helanderin mukaan Rudus Betoniakatemian esitysten asiantuntevuus ansaitsee täydet 5/5 pistettä.
– Koulutuksesta sai suoraan hyötyä työntekoon. Meille annettiin esimerkiksi tarkat neuvot siitä, miten, mihin ja milloin tulee lämpölangat asentaa valuun, jotta lopputulos on onnistunut betonin sitoutumisen ja kovettumisen alkamisen kannalta.
– Samoin oli hyvä saada muistutus talviaikaisesta muottien purusta ja kuinka tärkeää on suojata valettu pinta heti muotin purun jälkeen, jotta vältytään rapautuneen ja huonon laadun omaisesta pinnasta.
– Osallistujilta tuli spontaaneja kommentteja omista kokemuksistaan vastaavista tilanteista.

Kunnon paketti käytännön ohjeita, jotta valut onnistuvat virheittä.

Kannattaa kerrata

Janne Helanderin mukaan SRV jatkaa Rudus Betoniakatemian koulutuksia. Seuraavaksi on tarkoitus kerrata valutapoja ja -menetelmiä.
Hän suosittelee Betoniakatemiaa erityisesti kaikille paikallavaluja tekeville ja ennen kaikkea työnjohtajille.
– Betonitietoutta olisi syytä kerrata muutaman vuoden välein. Nuorempien olisi hyvä saada kunnon paketti käytännön ohjeita asiantuntevasti ja esimerkkien avulla kerrottuna, jotta valut onnistuvat virheittä.

Rudus Betoniakatemialla oli Helanderille paljon annettavaa, vaikka hänellä onkin jo pitkä kokemus alalta.

Lisätietoja:

Rudus betoniakatemia logo vaaka

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit