Kurikan yhteishenki näkyy työturvallisuudessakin

Kurikan tehdas sijoittui kilpailussa erittäin kovatasoiseen kärkikolmikkoon. Raadin mukaan Kurikan tehtaalla on työnjohdon ja työntekijöiden välillä poikkeuksellisen avoin ja saumaton yhteishenki työturvallisuuden vaalimisessa.

Samainen yhteishenki näkyy kaikessa toiminnassa.

– Meillä on hyvin matala kynnys hallin ja toimiston välissä. Sosiaalitiloissa juodaan yhteiset aamu- ja iltapäiväkahvit. Siinä samalla puhutaan niin töistä kuin muistakin asioista, yksikön päällikkö Tapio Ojanperä kertoo.

– Meillä ei ole herroja eikä narreja, vaan olemme samaa porukkaa kaikki.

Hyvä yhteishenki näkyy myös tehtaan henkilöstön työtyytyväisyyskyselyn hyvinä tuloksina.

Perinteitä ja yrittäjähenkeä

Tapio Ojanperän mukaan saumattoman yhteishengen luominen ei synny hetkessä – itse asiassa sitä on Kurikassa rakennettu jo vuosikymmeniä.

– Tehtaan toiminta alkoi jo vuonna 1948 perheyrityksenä nimeltä Nummen Sementtivalimo Oy. Kurikkalainen yrittäjähenki on iskostunut nykyiseen organisaatioonkin. Meillä ammattilaiset eivät valmista betonituotteita vain laadunvarmistukselle vaan aidolle loppukäyttäjälle kuin itselleen tekisivät, Ojanperä kiittää.

Kurikassa samalla tontilla oli aikaisemmin kaksi betonielementtien valmistajaa, mutta kilpailija lopetti elementtien valmistuksen vuonna 2014.

– Kun jäimme yksin, tuli pieni pelko siitä, mitenkähän meidän käy. Mutta me päätimme yhdessä näyttää, että osaamme hommamme. Teemme työmme hyvin ja yhdessä. Haluamme pitää Kurikassa betonituotteiden lippua korkealla.

Nolla tapaturmaa mahdollista

Valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Kilpailussa oli yhteensä 60 tuotantolaitosta kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (42), valmisbetonitehtaat (9) ja betonituotetehtaat (9).

– Finalistijoukko oli taas kerran entistäkin tasaisempi ja voittajan valinta siten hankalampaa. Tämä on sinällään hieno asia ja kertoo alan ottaneen isoja harppauksia eteenpäin turvallisessa työskentelyssä, toteaa toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä.

Kilpailun loppusuoralla olivat omien sarjojensa voittajat eli Ruduksen Kurikan betonitehdas, Lujabetoni Oy:n Joensuun valmisbetonitehdas ja Oulun betonituotetehdas. Kaikilla kolmella tehtaalla on viimeisestä työtapaturmasta kulunut vuosia.

– Parhaat tehtaat jälleen osoittivat, että nolla tapaturmaa on saavutettavissa oleva tavoite kaikille tehtaille, korostaa kilpailun tuomaristoon kuulunut ES-AVI:n tiimipäällikkö Keijo Päivärinta.

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit