LujaBetomix mukana rakentamassa Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää Venäjällä

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva yritys, Venäjällä toimiva LujaBetomix, toimittaa betonia Pietarin korkeimman pilvenpiirtäjän Gazprom Neftin pääkonttorikompleksin rakenteisiin. Yli 460 metriä korkeaan pilvenpiirtäjään menee noin 350 000 kuutioita betonia, josta LujaBetomix toimittaa puolet eli noin 170 000 kuutiota. Betonista pääosa on korkealujuusbetonia.

Betonin määrä on Suomen markkinaan suhteutettuna tavattoman suuri. Hankkeeseen toimitettavan betonin kokonaismäärä on noin 15 % Suomen vuotuisesta valmisbetonin volyymista.

– LujaBetomixin valinta betonin toimittajaksi maailmanlaajuisesti mittavaan ja vaativaan kohteeseen on luottamuksenosoitus osaamistamme, korkealaatuista betoniamme sekä toimitusvarmuuttamme kohtaan, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

– Erityisen vaativaa on ollut saada betonireseptiikka toimimaan niin, että betoni pystytään pumppaamaan ylös korkeuksiin asti, kertoo Ruduksen tuotantojohtaja Pasi Huttu.

Ensimmäiset LujaBetomixin tekemät valmisbetonivalut tehtiin loppuvuodesta 2014. Kohteen perustusta valettaessa tehtiin maailman suurin kertavalu. Laatikon muotoinen pohja lepää 264 paalun varassa, jotka ovat halkaisijaltaan kaksi metriä ja pituudeltaan 65 metriä. Paalut on haudattu 85 metrin syvyyteen. Betonia pumpattiin yhteensä lähes 20 000 kuutiota katkeamattomasti yli 49 tunnin ajan.

– Tämä on taidonnäyte korkean rakentamisen osaamisestamme myös Suomen markkinoille, Huttu toteaa.

Gazprom Neft -yritysryhmän pääkonttorin yhteyteen tulee 87-kerroksinen toimistokeskus, jonka ympärille rakennetaan kokonainen pieni kaupunki. Keskuksen pinta-ala on 400 000 neliötä eli yli neljä kertaa suurempi kuin Helsingissä rakenteilla oleva Pasilan keskustakortteli, Tripla.

Tornirakennus valmistuu vuonna 2018. Suurimmat valutyöt valmistuvat vuonna 2017.

 

Lisätietoja:

Rudus Oy

Tuotantojohtaja Pasi Huttu

Puh. 050 407 6383

pasi.huttu@rudus.fi

 

Lujabetoni Oy

Valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen

Puh. 044 585 2476

markus.haatainen@luja.fi