Kolme taloa tehokkaasti Ruduksen elementeillä

Kolmen erillisen rakennuksen ja yli sadan asunnon Ki Oy Karanlahti valmistuu ensi helmikuussa.

– Aika satsi, kuvaa vastaava mestari Petri Santala Ruduksen toimittamien elementtien määrää.

NCC Suomi Oy urakoi Vantaan Viertolassa vapaarahoitteista vuokrataloa, jonka rakennuttajana on Keva.

Yhtiö muodostuu kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta. Stabilointityöt tontilla aloitettiin viime vuoden syyskuussa ja asunnot valmistuvat vaiheittain ensi vuoden helmikuussa.

Rudus toimitti työmaalle elementtejä normaalin kilpailutuksen perusteella. Kiteen tehtaalla valmistettiin runkoelementit, massiivilaatat ja parveke-elementit. Elementtejä oli yhteensä noin 1 100. Lisäksi Rudus toimitti Elpo-talotekniikkaelementit sekä valmisbetonin, jota tarvittiin muun muassa kellarin katon paikallavaluun.

Työmaa on erittäin ahtaalla tontilla, jossa ei ollut tilaa varastoida mitään. Elementit piti viedä työmaalle täsmätoimituksina.

– Logistiikka sujui yllättävänkin hyvin, vaikka kuljettamassa oli vain yksi auto kerrallaan, tehdaspäällikkö Kari Hurskainen Ruduksen Kiteen betonituotetehtaalta sanoo.

– Kiveä tuli silloin, kun tarvittiin ja sopimusten mukaisesti. Kahta runkoa nostettiin yhtä aikaa kahdella nosturilla. Elementtikuormia tuli 5–10 viikossa. Homma sujui, kuten Kiteen tehtaan kanssa aina, Petri Santala toteaa viitaten aikaisempiin kokemuksiinsa.

Parhaillaan työmaalla on menossa julkisivujen pinnoitus paksurappauksella, jonka myötä rakennukset saavat myös värikkään ilmeen.

Seuraavassa Betoni&Kivi -lehdessä on aiheesta laajempi artikkeli.

 

Kiinteistö Oy Karanlahti,
Osmankäämintie 7, Vantaa

  • 108 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa
  • kolme erillistä kuusikerroksista rakennusta
  • Pinta-ala 9 828 m2
  • Rakennuttaja: Keva
  • Pääurakoitsija: NCC Suomi Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula
  • Valmistuu 2/17
  • Rudus toimitti runkoelementit, massiivilaatat ja parveke-elementit, yhteensä noin 1 100 elementtiä sekä Elpo-talotekniikkaelementit ja valmisbetonin

 

Lisätietoja:

Rudus Oy

Tehdaspäällikkö Kari Hurskainen, Kiteen betonituotetehdas
puh. 020 447 4547
kari.hurskainen@rudus.fi