Rudukselle työturvallisuuskilpailun kokonais- ja osavoitot

Ruduksen Kotkan betonielementtitehdas saavutti Betoniteollisuuden vuoden 2015 valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa kokonaiskilpailun ykkössijan.

Tuomariston mukaan Elpo-talotekniikkaelementtejä valmistavalla Kotkan tehtaalla on työturvallisuus otettu tiiviisti huomioon tuotantomenetelmien ja valmistettavien tuotteiden jatkuvassa kehittämisessä.  Tehtaassa on selvästi havaittava, poikkeuksellisen positiivinen ja turvallisuusmyönteinen ilmapiiri sekä yli 1 500 päivän mittainen yhtäjaksoinen tapaturmaton jakso. Työpaikan ilmapiiristä kertoo esimerkiksi se, että työntekijät tekevät vuosittain toistasataa aloitetta toiminnan kehittämiseksi.

Tuoteryhmäjohtaja Kimmo Leimola kertoo, olemme ylpeitä siitä, että pitkään jatkunut turvallisuustyö on tuottanut tulosta ja Elpo-tehdas on noteerattu turvallisena työpaikkana. Vaaranpaikkoja on tehdasympäristössä paljon. Ne on pitänyt tunnistaa ja korjata tai työtapoja on pitänyt muuttaa niin, että riskit ovat minimoituneet. Tärkeimpänä asiana koen kuitenkin asenteen, jolla työtä tehdään. Se on tehtaalla kohdallaan. Työturvallisuus on ollut ehdoton ykkönen jo yli kymmenen vuoden ajan ja se on olennainen osa meidän jokapäiväistä työtämme.

Ruduksen menestystä kilpailussa lisäsi vielä valmisbetonisarjan voitto Rudus Oy:n Raahen valmisbetonitehtaalle.

Lue lisää Rakennusteollisuuden tiedotteesta >>