Entsyymitehdas laajentaa kestävästi kehittäen

Rajamäellä entsyymejä valmistava Roal Oy uusii valmistusprosessinsa jäähdytyksen. Vuonna 2014 käynnistynyt noin 50 miljoonan euron investointiohjelma, jonka tuloksena Rajamäen entsyymitehdas sekä laajenee että ehostuu, on edennyt laiteasennusvaiheeseen.

_ Korvaamme pohjaveden käyttöön perustuvan jäähdytyksen mekaanisella. Siitä tulee seitsemän megawatin tehollaan Pohjoismaiden suurin jääkaappi, kertoo Roalin projektijohtaja Vesa Kurula.

Kurula perustelee muutoksen syiden olevan sekä taloudelliset että ympäristönsuojelulliset: pohjaveden jatkuva pumppaus on kallista ja kuormittaa ympäristöä.

Vaativia betonitöitä

Käynnissä oleva urakka on nyt laiteasennusvaiheessa; rakennustekniset työt valmistuivat E.M. Pekkinen Oy:n urakoimina jo viime vuonna.

_ Aikataulullisesti kriittisimmät vaiheet, tehdaslaajennuksen lattiavalut, osuivat jo edelliseen talveen. Tuolloin meillä olivat käynnissä tehdaslaajennuksen lattiavalut, kertoo työpäällikkö Juha Tuppurainen E.M. Pekkiseltä.

Jotta aikataulu piti, betonitoimitusten oli luonnollisesti pelattava täsmällisesti. Tästä Tuppurainen antaa vuolasta kiitosta Rudukselle.

Hallin betonirakenteinen maanvarainen lattia toimii samalla osana paaluperustusta.

Perustusten lisäksi Pekkisen urakoihin ovat kuuluneet valmistusprosessin yhteydessä tarvittavat teräsbetoniset, tiheästi raudoitetut varoaltaat. Sekä hallin lattian että varoaltaiden alustäyttö on tehty Ruduksen toimittamasta murskeesta ja salaojasorasta.

 

Logistiikan hallintaa ja yhteistyön laatua

E.M. Pekkinen on tottunut vuosikaudet tekemään ostoksensa luotettavilta toimijoilta, joiden kanssa yhteistyö pelaa kaikilla osa-alueilla.

_ Rudus on meillä valmisbetoni- ja kiviaineskumppani, johon olemme tottuneet luottamaan. Roalin hanke on vahvistanut luottamusta entisestään, Juha Tuppurainen kehuu.

Ruduksen Uudenmaan tuotepäällikkö Aulis Aaltonen puolestaan arvostaa sitä, että asiakas toimii täsmällisesti ja ajoissa.

_ Pekkisläisistä ja heidän ammattimaisesta toiminnastaan minulla on pitkäaikainen kokemus. Todellinen ammattilainen tulee ennakoineeksi asioita pidemmällekin kuin huomiseksi tai ylihuomiseksi. Varsinkin valmisbetonitoimituksissa tämä korostuu, Aaltonen sanoo.

Roalin entsyymitehtaan laajennus

  • Sijainti: Nurmijärven Rajamäki
  • Kokonaisinvestointi: noin 50 milj. €
  • Rakennuttaja: Roal Oy
  • Prosessin suunnittelija: Neste Jacobs Oy
  • Perustus- ja alueurakoitsija: E.M. Pekkinen Oy
  • Hankkeen keskeinen sisältö: prosessin jäähdytyksen uusiminen
  • Keskeiset betonitekniset työt: varoaltaiden rakentaminen, laajennusosan lattiavalut

 

Lisätietoja:

Rudus Oy Betoni- ja kivimateriaalit Etelä-Suomi , Itä-Uusimaa

Myyntipäällikkö Aulis Aaltonen , p. 040 505 8124, aulis.aaltonen@rudus.fi

www.rudus.fi/betoni

http://www.roal.fi/

http://www.empekkinen.fi/