Kerrostalon runko nousee rivakasti Elpo-elementeillä

Elpo-talotekniikkaelementtejä on valmistettu 30 vuotta, ensin Ilomantsissa ja sittemmin Ruduksen Kotkan betonituotetehtaalla. Elementtejä toimitetaan kaikkialle Suomeen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana elementtejä on viety myös Venäjälle merkittäviä määriä.

Tammikuussa Rudus käynnisti Elpo-elementtien tuotannon Viipurissa. – Voimme nyt palvella venäläistä asiakaskuntaa tehokkaammin, kun meillä on paikallista tuotantoa lähempänä sikäläisiä rakennustyömaita. Samalla Kotkan tehtaan toimintaan saadaan lisää joustavuutta, jolla parannetaan suomalaisten asiakkaiden palvelua toteaa tuoteryhmäjohtaja Kimmo Leimola Rudukselta.

Tehokasta rakentamista

Elpo-talotekniikkaelementti on tehdasvalmis kerrostalon LVIS-nousuputkistoelementti. Elementtiin voidaan sijoittaa kaikki rakennuksissa tarvittavat vesijohdot, lämpöjohdot, viemärit, ilmanvaihtokanavat sekä putkitukset sähkö- ja tietoliikennekaapeleita varten. Betonirunkoon valettu elementti nostetaan työmaalla kerroksittain paikoilleen.

Elpo-talotekniikkaelementtien käyttö vähentää sekä työ- että materiaalikustannuksia sekä lisää myytäviä asuinneliöitä.

Mukaan jo suunnitteluun

Kimmo Leimolan mukaan Elpo-elementit otetaan usein mukaan jo rakennusprojektin suunnittelun alkuvaiheisiin.  – Näin saadaan esimerkiksi tilavaraukset ajoissa oikeiksi, Leimola sanoo.

Rudus tarjoaa suunnitteluapua Elpo-elementtejä hyödyntäviin rakenneratkaisuihin, ja yhteistyötä tehdäänkin lukuisten suunnittelutoimistojen kanssa. – Rakennustyömailla on aina tiukat aikataulut ja kovat tavoitteet. Yllätyksiä ei saisi tulla missään vaiheessa. Urakoitsijoille rakennusmateriaalien toimitusvarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Pidämme huolta siitä, että Elpo-elementit toimitetaan työmaille aina sovitussa aikataulussa.

Elpo-elementti parantaa myös rakentamisen laatua. – Elementti on valmistettu tehdasolosuhteissa eli se jo takaa osaltaan, että laatu on parempaa kuin paikalla tehtynä. Elementissä myös ääni- ja palotekniset asiat ovat kunnossa, Leimola sanoo.

– Rudus on kiinteässä vuorovaikutuksessa Elpo-elementtien asiakkaiden kanssa. Käymme säännöllisiä keskinäisiä kehityskeskusteluja ja otamme vastaan palautetta, toiveita ja ideoita. Viemme niitä myös käytäntöön mahdollisuuksien mukaan.

Katso asennusohje video >>

Lisätietoja:

Rudus Oy, Tuoteryhmäjohtaja Kimmo Leimola, p. 044 075 1832, kimmo.leimola@rudus.fi

http://www.rudus.fi/tuotteet/elpo-hormit