Pinsiön Puuvuorella talkoillaan torstaina 21.5. klo 18-21

Ruduksen entisellä soranottoalueella Pinsiön Puuvuorella järjestetään torstaina 21.5. kunnostustalkoot, jossa jatketaan viime syksynä alkanutta puuston kunnostusta. Talkoot ovat osa Ylöjärvi-Seuran siivouspäivää ja Rudus osallistuu kunnostustöihin toimittamalla paikalle hyvälaatuista maata puiden kasvun parantamiseksi.

 

Puuvuori

Puuvuori on Pinsiön kylässä Ylöjärvellä kohoava kartiomainen soramäki, johon istutetut 10 600 puuta muodostavat taiteilija Agnes Denesin suunnitteleman mittavan ympäristötaideteoksen. Teoksen ensisijainen tarkoitus on olla esteettinen, mutta siinä yhdistyy myös entisen soranottoalueen maisemointi ja ekologinen näkökulma. Taideteos toimii sadevesisuodattimena ja auttaa puhtaan pohjaveden synnyssä. Presidentti Martti Ahtisaaren vuonna 1996 vihkimä taideteos eli vuosia hiljaiseloa, jotta puun taimet saivat rauhassa kasvaa. Vuonna 2013 Puuvuorella alkoi taas tapahtua uuden kunnostus- ja markkinointisuunnitelman myötä. Taideteos on tarkoitus kunnostaa alkuperäistä ideaa kunnioittaen ja yhteisöllistä talkoohenkeä vaalien.

Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki, lapion ja kottikärryjen kanssa tai ilman! Paikalla on mahdollisuus tutustua taideteokseen ja nauttia talkookahvit.

Puuvuoren sijainti: Pinsiönkankaantie 10, Ylöjärvi (20 km Tampereelta Vaasan suuntaan).

Lisätietoa: www.strata.fi/puuvuori

Kuvateksti: Talkoot Puuvuorella syksyllä 2014. Kuvaaja: Jarmo Nieminen