Rudukselle koko potti Betonin työturvallisuuskilpailussa

Betoniteollisuuden vuoden 2014 työturvallisuuskilpailun kaikkien kolmen kilpailusarjan osakilpailuvoitot päätyivät Ruduksen tehtaille. Elementtisarjan voitti Kiteen elementtitehdas, valmisbetonisarjan Kuopion valmisbetonitehdas ja betonituotetehtaiden sarjan Orimattilan betonituotetehdas. Rudus Oy ja nämä kolme tehdasta valittiin poikkeuksellisesti kokonaiskilpailun voittajaksi osakilpailuvoittajien tasaväkisyyden sekä Ruduksen johdolta tulleen tuen ja ohjauksen ansiosta.

Rudus on tehnyt pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden edistämiseksi jo kymmenen vuoden ajan ja työturvallisuus on yksi merkittävä osa Ruduksen vastuullista toimintatapaa. Voittajatehtaiden tehdaspäälliköt nostavat esiin henkilöstön aktivoitumisen turvallisuusasioissa.

– Turvallisuustyö on muokannut koko tekemisen kulttuuria. Työ tehostuu, kun koko henkilöstö on siinä mukana, kertoo tehdaspäällikkö Kari Hurskainen Kiteen elementtitehtaalta.

– Turvallinen työpaikka on myös tärkeä osa työhyvinvointia, lisää Orimattilan tehdaspäällikkö Jarno Vartiainen.

Ruduksen vuoden 2014 tapaturmataajuus oli 2,7 miljoonaa työtuntia kohti, mikä on hyvä tulos Suomessa. Kilpailun tuomariston mukaan Ruduksen tehtaissa noudatetaan työturvallisuuden viimeisimpiä oppeja. Koko henkilökunta on motivoitu ja sitoutettu tinkimättömään työturvallisuuden kulttuuriin. Työolot on järjestetty lean-periaatteiden mukaan niin, että työtä voidaan tehdä tehokkaasti ja turvallisesti siistissä sekä hyvässä järjestyksessä olevassa työympäristössä.