Koulussa opetus pyörii peruskorjauksesta huolimatta

Rudus referenssi nyhkälän koulun saneeraus ja laajennus

Nyhkälän koulu on Karkkilan suurin alakoulu, jossa on tällä hetkellä yli 300 oppilasta. Se sijaitsee aivan Karkkilan keskustassa. Koulun saneeraus- ja laajennus on yhteensä noin 11 miljoonan euron hanke, johon kaupunki saa valtionosuutta. Koulun oppilasmäärä kasvaa saneerauksen ja laajennuksen myötä reiluun 450 oppilaaseen.

Nyhkälän koulun laajennusosan rakentaminen, koulun keskiosan peruskorjaus ja liikuntasalin kellarikerroksen remontti käynnistyivät kesäkuussa 2014. Hankkeen ensimmäinen vaihe valmistuu lokakuussa 2015, ja koko hanke on valmis syyslukukaudeksi 2016. Projektin pääurakoitsijana toimii Hartela Oy.

Rakennuksen runko tehdään osittain elementeistä ja muun muassa pilarit sekä seinät paikallavaluna. Työmaan betonin menekiksi on arvioitu noin 1600 kuutiota.

Opetuksen ja koululaisten ehdoilla

Koulu on käytössä korjaustöiden aikana, joten rakennusprojektissa otetaan huomioon koulun toiminta. Erityistä huomiota on kiinnitetty työmaan logistiikkaan, sillä alueella liikkuu lapsia. Tästä johtuen osa tavarantoimituksista on kouluaikojen ulkopuolella eli ennen kello seitsemää ja kello viidentoista jälkeen.

Työmaa-alue on aidattu ja kulunvalvonta tullaan suorittamaan Valtti-korttien avulla. Valtti-kortit ovat työturvallisuuslain mukaiset kuvalliset henkilötunnisteet rakennustyömaalle. Uusi työturvallisuuslaki edellyttää kaikilta rakennustyömaalla työskenteleviltä työntekijöiltä kuvallisen ja veronumerolla varustetun henkilökortin käyttöä.