Lasimurskeella ilmettä portaisiin

Vantaan asuntomessujen yksi uutuus on Ruduksen Elemento-portaat, joissa on käytetty kierrätyslasia.

VAV Asunnot Oy:n messuille valmistuneen Opaali-kerrostalon rakentamisessa on hyödynnetty ympäristöä ja luonnonvaroja säästäviä ratkaisuja. Taloon toivottiin myös portaisiin uutta ilmettä ja materiaaliksi kierrätystuotetta.

Rudus on alan edelläkävijä rakennusmateriaalien kierrätyksessä. Ruduksella oli jo hieman kokemusta kierrätyslasin käytöstä mosaiikkibetonilaatoissa. Opaali-taloa varten ryhdyttiin selvittämään kierrätyslasin käyttöä myös portaissa.

Erilaisten mallipalojen jälkeen päädyttiin siihen, että Opaali-talon mosaiikkibetoni-askelmiin laitettiin jätelasimursketta. Lasi hioutui Ruduksen koneissa helposti ja antoi askelmiin näyttävän ilmeen vihreän ja ruskean värin eri sävyissä. Lasimurskeella saa helposti portaisiin uutta ilmettä ja kierrätyslasin käyttö tekee tuotteesta entistä ekologisemman.

Lisätietoja:

Rudus Oy, Elemento-tuotteet

Myyntijohtaja Pekka Lamberg, gsm 400 210617, pekka.lamberg@rudus.fi