Sillankaide-elementit kestävät törmäyksen

Ruduksen Step sillankaide-elementit ovat törmäystestattuja. Siltakaide kootaan elementeistä, jotka liitetään toisiinsa elementin toiseen päähän asennetulla liitososalla. Liitos on Ruduksen oman tuotekehityksen tulosta. Auton törmätessä kaiteeseen, elementtirivi antaa hieman periksi ja näin suurimmilta vahingoilta vältytään eikä auto pääse ajautumaan esimerkiksi kaiteen läpi. Kaide kestää varmasti henkilöauton törmäyksen sekä suuremmankin auton, jos sillä ei ajeta suoraan pain kaidetta.

Vakiopituuksien lisäksi valmistetaan myös muita pituuksia sekä päistään vinoja elementtejä. Rudus toimittaa esimerkiksi Vt 8:n ensimmäiseen vaiheeseen Raisio-Nousiainen välille silta- ja pengerkaiteiden betonielementtejä parin kilometrin matkalle. Kaide-elementtejä on kahta eri kokoa, eniten on 1,6 -metriä korkeita pengerkaiteita.

Kuvan kaide on Loviisan liittymästä.

Ruduksen Step kaide-elementit saivat CE-merkinnän ensimmäisenä Suomessa. Elementit valmistetaan Ruduksen Nurmijärven tehtaalla. Tyyppipiirustukset ja elementtitaulukot: www.rudus.fi/tuotteet/infraelementit/Tie- ja siltarakentaminen/Kaide-elementit