Blogi

Pihanlaittajan säästövinkit – löydä edulliset ratkaisut pihaan kuin pihaan

Olitpa tekemässä uutta pihaa talollesi tai uudistamassa olemassa olevaa, näyttäviä ja käytännöllisiä piharatkaisuja on olemassa myös kevyemmälle budjetille. Esimerkiksi kasvien, maisemointielementtien ja materiaalien valinnoilla voit vaikuttaa pihatöiden hintaan. Kokosimme säästäväiselle pihan laittajalle vinkit kustannusten hallintaan sekä kolme eri budjetin esimerkkipihaa ideoinnin avuksi.

Pohjatöiden kustannukset – kuinka paljon rahaa pitää varata talopaketin päälle?

Tontin oston ja talopaketin ohella omakotirakentajan suurimpia kustannuseriä on pohjatyöt. Niiden tarkkaa kustannusta on mahdoton sanoa varmaksi etukäteen, koska kaivuiden laajuus ja tarvittavien maa-ainesten määrä selviää lopullisesti vasta toteutusvaiheessa. Kokosimme tähän blogiin vinkit siihen, millaisiin kustannuseriin ainakin kannattaa varautua ja miten voi itse vaikuttaa maanrakennusvaiheen kustannuksiin.

Maanrakennuksen sudenkuopat – 5 virhettä ja näin vältät ne!

Pientalon rakentamisessa maanrakennus on yksi kriittisimmistä vaiheista, sillä maanrakennuksen virheitä on erittäin kallista tai jopa mahdotonta korjata jälkikäteen. Kun huomioit maanrakennusvaiheen sudenkuopat ennalta, säästät aikaa, rahaa ja hermoja. Voit rauhallisin mielin edetä talon pystytykseen ja luottaa siihen, että unelmien talosi alla on huolella tehty rakennuspohja. Kokosimme avuksesi yleisimmät omakotirakentajan virheet maanrakennuksessa sekä asiantuntijamme neuvot niiden välttämiseen.
 1 2 3  ...