Kotipolku blogi

Raivaus-, maanrakennus- ja pohjatyöt – mihin vaiheeseen rakentajan kannattaa tontin työt tehdä syksyllä?

Rakennuslupa saapui vihdoin, mutta talvi pakkaa jo päälle. Kannattaako omakotirakentajan enää aloittaa töitä? Vai keskitytkö suunnittelemaan ja odottamaan kevättä? Kokosimme tähän blogiin kolme eri vaihtoehtoa, mihin rakentajan kannattaa syksyllä panostaa.

Pihanlaittajan säästövinkit – löydä edulliset ratkaisut pihaan kuin pihaan

Olitpa tekemässä uutta pihaa talollesi tai uudistamassa olemassa olevaa, näyttäviä ja käytännöllisiä piharatkaisuja on olemassa myös kevyemmälle budjetille. Esimerkiksi kasvien, maisemointielementtien ja materiaalien valinnoilla voit vaikuttaa pihatöiden hintaan. Kokosimme säästäväiselle pihan laittajalle vinkit kustannusten hallintaan sekä kolme eri budjetin esimerkkipihaa ideoinnin avuksi.

Pohjatöiden kustannukset – kuinka paljon rahaa pitää varata talopaketin lisäksi?

Tontin oston ja talopaketin ohella omakotirakentajan suurimpia kustannuseriä on pohjatyöt. Niiden tarkkaa kustannusta on mahdoton sanoa varmaksi etukäteen, koska kaivuiden laajuus ja tarvittavien maa-ainesten määrä selviää lopullisesti vasta toteutusvaiheessa. Kokosimme tähän blogiin vinkit siihen, millaisiin kustannuseriin ainakin kannattaa varautua ja miten voi itse vaikuttaa maanrakennusvaiheen kustannuksiin.
 1 2 3