Rudus pihakiveyksien suunnittelukirjastot

Rudus Oy on julkaissut suunnittelukirjastoja pihakiveyksien suunnitelemiseksi tietokoneella.
Kirjastojen asennus ja käyttö on kuvattu ohjelmistokohtaisissa asennusohjeissa. Lataa tarvittavat tiedostot ja asennusohje käyttämääsi suunnitteluohjelmistoa varten alla olevista linkeistä.

Betonikivi-suunnittelukirjastot


Suunnittelijalle

ArchiCAD-käyttäjille

Formento GDL-kirjasto sisältää ladontakuvioita, tekstuureja sekä kiviobjektin, jolla suunnittelija voi mallintaa tarkemmin erilaisia väri- ja ladontavaihtoehtoja kolmiulotteisesti. Kirjaston lataaminen lisää projektiin myös laskentaominaisuudet betonikivien ja ladontakuvioiden pinta-alojen ja menekkien laskemiseksi. Kirjastoa voi käyttää ArchiCAD 14 ja sitä uudemmissa ohjelmaversioissa sekä Windows- että Macintosh-laiteympäristöissä.


Rudus Formento GDL 2015-kirjasto:


AutoCAD-käyttäjille
Ladontakuviot otetaan käyttöön Autocad ja Revit -suunnitteluohjelmistoissa lataamalla ne projektiin .pat -tiedostoista tai kopioimalla ne DWG tai RVT -tiedostosta. Formento.rvt -tiedostoa voi käyttää Revit 2012 ja sitä uudemmissa ohjelmaversioissa.

Lisäksi ArchiCADin Betonikivi-objektia voi käyttää myös Autocadissa erillisen ohjelmalaajennuksen avulla.
Laajennuksen voi ladata ilmaiseksi Graphisoftin verkkosivulta http://www.graphisoft.com/products/archicad/parametric_objects/downloads/.


VectorWorks-käyttäjille
Kirjastoa voi käyttää kaikissa Vectorworks-tuoteperheen ohjelmissa sekä Macintosh että Windows-laiteympäristöissä. Asennukseen tarvittavat tiedostot ovat erikseen Vectorworks-versioille 2015, 2014 ja 2013. Tiedostot sisältävät Rudus Formento ladontakuvioita Hatch ja Tile -muodoissa.

VectorWorks 2013:

VectorWorks 2014:

VectorWorks 2015:


DWG-ladontakuviot

Muita suunnitteluohjelmia varten Rudus Formento -kirjaston ladontakuviot on saatavissa erillisenä DWG-tiedostona.